QuickLOAD
-
-
-
-
- Patek
- Lokalizacja: okolice 100-licy,te z sosnowymi lasami krzywą rzeką
- Kontakt:
Oprogramowanie
Jestem raczej, laikiem komputerowym, więc może to głupie pytanie, ale
Jak wgrać ten program nie mając stacji dysków, laptop mojej żony nie posiada już takowej ,przegrać na pendrive na innym komputerze i pójdzie?
Jak wgrać ten program nie mając stacji dysków, laptop mojej żony nie posiada już takowej ,przegrać na pendrive na innym komputerze i pójdzie?
6,5x55 i 9 3x62 i 223R
Re: Oprogramowanie
Raczej nie pójdzie, bo nawet ciężko (było jak próbowałem dawno temu) skopiować ten dysk. Podepnij dysk przez USB, czy co tam jest możliwe.Patek pisze:Jestem raczej, laikiem komputerowym, więc może to głupie pytanie, ale
.303 brit .308 win 6,5x55 .45acp 9x19mm .22lr .357
Witam.
Nie wiem czy dobrze napisałem w temacie.
Chciałbym zasięgnąć informacji odnośnie QL, a mianowicie co dokładnie oznacza funkcja tail / base shaped czy ta funkcja być zaznaczona czy odznaczona ?
Nie wiem czy dobrze napisałem w temacie.
Chciałbym zasięgnąć informacji odnośnie QL, a mianowicie co dokładnie oznacza funkcja tail / base shaped czy ta funkcja być zaznaczona czy odznaczona ?
Ostatnio zmieniony piątek, 22 stycznia 2021, 00:49 przez cianek, łącznie zmieniany 1 raz.
Tu coś było na ten temat
https://elaboracja.pl/forum/viewtopic.p ... olszczenie
https://elaboracja.pl/forum/viewtopic.p ... olszczenie
22lr , 32s&w , 9x19 , 223rem , 8x57js , 12/76
Mierzymy w odstrzelonej.seba73 pisze:Panowie, takie pytanko odnośnie wprowadzania danych dotyczących pojemnosci łuski. QL dzieli łuski na wysokocisnieniowe i niskocisnieniowe. I tu sa inne metody pomiaru pojemnosci. Więc pytanie czy pojemność łuski mierzymy po formacie czy łuski odstrzelonej?
Cisnienie potrzebne do ekspansji luski przy strzale jest pomijalnie male w stosunku do wartosci maksymalnej cisnienia.
Czy ma ktos dane prochu Alliant Sport Pistol do wpisania do QL-a ?
Pozdrawiam Bready
Mam problem z wypełnieniem łuski w 6,5 Cr według QL , wykazuje mi że mam 105% wypełnienia a w rzeczywistości słychać grzechoczący proch w naboju czyli kompresji nie ma. Zmieniłem wartość gęstości prochu na cięższy i krzywa przebiegu się wypłaszczyła ale wypełnienie łuski pozostało na poprzedniej wartości. Przerabialiście temat?
Podaję wartości
1 ) długość łuski 1,910
2 ) masa wody 52,3 graina
3 ) proch N160 43 grainy
4 ) pocisk scenar 139 grain
5 ) długość naboju 2,807
Podaję wartości
1 ) długość łuski 1,910
2 ) masa wody 52,3 graina
3 ) proch N160 43 grainy
4 ) pocisk scenar 139 grain
5 ) długość naboju 2,807
- rethempthoor
- rethempthoor
Re:
No tak, tylko że kalkulator wypełnienia łuski prochem bazuje na wprowadzonej pojemności. Jeśli zmierzysz po odstrzeleniu, to będziesz miał więcej, niż faktycznie. Dodatkowo po odstrzeleniu z różnej broni będą różne wartości.Bready pisze: ↑czwartek, 07 października 2021, 01:51Mierzymy w odstrzelonej.seba73 pisze:Panowie, takie pytanko odnośnie wprowadzania danych dotyczących pojemnosci łuski. QL dzieli łuski na wysokocisnieniowe i niskocisnieniowe. I tu sa inne metody pomiaru pojemnosci. Więc pytanie czy pojemność łuski mierzymy po formacie czy łuski odstrzelonej?
Cisnienie potrzebne do ekspansji luski przy strzale jest pomijalnie male w stosunku do wartosci maksymalnej cisnienia.
Czy ma ktos dane prochu Alliant Sport Pistol do wpisania do QL-a ?
Re: QuickLOAD
Działa Wam program na Windows 11 ? Mam jedną z starszych wersji, chciałem zainstalować w nowym kompie i lipa.
Dziala.
Przy instalacji gdy na koniec wyskoczy ze nie moze dokonczyc instalacji nie naciskaj cofnij a poprostu zrestartuj komputer bez zamykania instalatora.
Przy instalacji gdy na koniec wyskoczy ze nie moze dokonczyc instalacji nie naciskaj cofnij a poprostu zrestartuj komputer bez zamykania instalatora.
Pozdrawiam Bready
Po uruchomieniu instalacji (setup.exe) na Win11 Pro pojawia się na moment okienko jak na obrazku, po czym znika i nic więcej się nie dzieje.
Wersja 3.9.
Może ktoś spotkał się z takim zachowaniem i ma jakieś rozwiązanie?

Wersja 3.9.
Może ktoś spotkał się z takim zachowaniem i ma jakieś rozwiązanie?

Próbowałem, nie pomogło.
Próbowałem też trybów zgodności ze starszymi wersjami, też bez efektów.
Próbowałem też trybów zgodności ze starszymi wersjami, też bez efektów.
Czy przed instalacją skasowałeś pliki z poprzedniej instalacji?
Nie wszystko da się usunąć funkcją odinstaluj. Trzeba ręcznie usunąć plik ST5UNST.LOG z katalogu Program Files /QuickLOAD.
U mnie musiałem wskazać inny folder do instalacji, który nazwałem QuickLOAD2 w katalogu Program Files.
Nie wszystko da się usunąć funkcją odinstaluj. Trzeba ręcznie usunąć plik ST5UNST.LOG z katalogu Program Files /QuickLOAD.
U mnie musiałem wskazać inny folder do instalacji, który nazwałem QuickLOAD2 w katalogu Program Files.
Pozdrawiam JanMaz
Nie miałem poprzedniej instalacji, nie dochodzę do momentu wskazania folderu.