|
 | VECTAN BA10 - do .38 |  |
lechu
|
Wysłany: Piątek, 07 Kwiecień 2017, 15:48 |
|
 |
 |
W Titanie jest opcja jakiejś nisko-kosztowej przesyłki.
Wycenę dostaniesz na etapie składania zamówienia.
Jeżeli są to lekkie rzeczy - może się opłacać.
W stroblu jest dużo fajnych rzeczy - tutaj ograniczeniem jest chyba 30 kg  |
|
Młynek
|
Wysłany: Piątek, 07 Kwiecień 2017, 16:58 |
|
 |
 |
Chyba już nie ma takiej opcji, bo wrzuciłem do koszyka trochę duperelek i przeszedłem do płatności - okazało się że najtańsza opcja wysyłki, to UPS za jedyne 75$
A jak dorzuciłem jeszcze prasę, to wyszło 125$ - były też droższe opcje po 250$ - z tym tylko że paczka 2-3 dni w domu.
Jak doliczy się do tego Vat - bo przesyłka pójdzie na bank na cło, to wychodzi tyle co u nas, albo drożej.
W strobl.cz wychodzi podobnie, tylko na plus że wszystko jest dostępne. |
_________________ 0.22LR, 9X19, 38/357M; 223Rem; 308Win |
   |
 |
|
|
 |  |
 | |  |
lechu
|
Wysłany: Piątek, 07 Kwiecień 2017, 18:20 |
|
 |
 |
sprawdź to:
http://www.brownells.com/reloading/bullet-casting/lube-amp-sizer-dies/cast-bullet-lube-size-kits-prod54179.aspx
http://www.brownells.com/reloading/bullet-casting/casting-moulds/index.htm
btw, koszty przesyłki poznasz dopiero po złożeniu zamówienia i przyjęciu przez sklep-jak środki zejdą z konta
tam jest United States Postal service, jeżeli przesyłka będzie mała- kalibrator i podwójna kokila to przesyłka około 20-30 USD
jak się zmieścisz poniżej 100 USD z zakupami i szacowanymi kosztami przesyłki to powinno być bez cła i Vatu,
btw nie ma sensu w ten sposób zamawiać prasy, nawet najmniejszej, sprawdziłem  |
|
 |  |
 | |  |
Młynek
|
Wysłany: Środa, 03 Maj 2017, 22:05 |
|
 |
 |
To że stop drukarski okazał się twardy i kiepsko się lał, to już się przekonałem, dołożyłem czysto ołowiu i było znacznie lepiej, ale kalibracja, to masakra, przy twardym stopie.
Mam złożone po 60 kulek z czystego stopu drukarskiego i z domieszką 50% ołowiu - jutro może uda się strzelić tarcze.
Proch Lovex D032 - osadzenia na równo z łuską - naważka 2,6gr. |
   |
 |
|
|
rado
|
Wysłany: Piątek, 05 Maj 2017, 07:46 |
|
 |
 |
Młynek napisał: |
.... ale kalibracja, to masakra, przy twardym stopie... |
Pytanie, czy jak smarowałeś aloxem, to poczekałeś z jakiś tydzień zanim zacząłeś kalibrować? Jak alox jest świeży to nawet najbardziej czysty ołów idzie ciężko...
PS.
Ja odlewam z ołowiu z ciężarków do wyważania kół... |
|
Młynek
|
Wysłany: Piątek, 05 Maj 2017, 09:24 |
|
 |
 |
Tak, smarowałem Aloxem.
Mam ze 20kg czystego ołowiu w gąsce, to następną partię zrobię z niego.
Wczoraj byłem na strzelnicy i te z czystego stopu drukarskiego siały, a te z ołowiem dawały ładne grupy.
Jedyne co mnie drażni, to Lovex - kopci jakbym strzelał z czarno prochowca i rewolwer cały w syfie, fakt że czyści się łatwo, ale niesmak jest.
Pytanie czy BA10, też tak syfi i kopci, czy jest lepiej
Ewentualnie mogę pomyśleć nad jakimś RS, lub VV - bo zasypy są małe - więc tragedii nie będzie. |
   |
 |
|
|
 |  |
 | |  |
 |  |
 | |  |
 |  |
 | |  |
 |  |
 | |  |
 |  |
 | |  |
 |  |
 | |  |
 |  |
 | |  |
piotrb
|
Wysłany: Niedziela, 04 Czerwiec 2017, 21:53 |
|
 |
 |
kriss1008 napisał: |
witam kolegów, mam pytanie skąd macie tabele do vectana ba10? chodzi o 9x19 na stronie producenta są dla 2 pocisków. pociski mam odlewane kokila lee 356-124-R2 producent dla podobnego pocisku podaje 1,9-2,3 problem w tym że nawet jak zrobiłem 2,4 to nie przeładowuje (albo cofa do komory albo klinuje w oknie) prędkości mam 250-260m/s
Czy ma ktoś sprawdzoną naważkę do takiej kombinacji: pocisk odlewany, spłonka fiocchi? i jaki OAL Dzięki |
Ja 9x19 nie skladam, ale w "Modern Reloading" na stronie 535 sa dla BA10 podane nawazki dla dwoch typow pociskow:
1) 125 grain lead bullet; start grains 2.3; never exceed 2.3; velocity FPS 879; min OAL 1.169
2) 126 grain lead bullet; start grains 2.8; never exceed 2.8; velocity FPS 925; min OAL 1.169
Nie wiem, czemu dla tak podobnych pociskow "never exceed" sa rozne od siebie az o pol grana...
Polityka VECTANa, ktory zamiast min OAL podaje dlugosc luski, jest IMHO idiotyczna. Na dodatek jak im zadalem mailem pytanie o min OAL to mnie olali cieplym moczem. Moze czekaja, az komus pourywa paluchy i im wytoczy proces? |
|
 |  |
 | |  |
 |  |
 | |  |
Młynek
|
Wysłany: Wtorek, 06 Czerwiec 2017, 11:27 |
|
 |
 |
To drogo.
Kupiłem RS12 na próbę i po pierwszych testach jestem zadowolony, łuski znacznie czystsze i mało kopci w porównaniu do D032.
Edit:
Napisałem do Fam Pionki o ceny, dostałem odpowiedź :
VV N320 344,72 zł netto za kg
Ramshot 143,09 zł netto za 0,454kg
Ps.
Ktoś używał RamShot'a  |
   |
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików do wiadomości w tym forum Nie możesz pobierać załączników do wiadomości w tym forum
|
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 2
Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
|
|
|
|